W sercu województwa opolskiego znajduje się rodzinny biznes, który od lat kultywuje regionalne tradycje kulinarne. Jest to ZPM Marcin Mroczek, firma która szczyci się wysokiej jakości wędliną i mięsem.
ZPM Marcin Mroczek – Jakość i Tradycja
Tradycja to fundament działalności ZPM Marcin Mroczek. Receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie gwarantują niezmienność smaku wędlin, które zdobyły liczne odznaczenia. Ponad 30 lat doświadczenia przekłada się na zaufanie klientów, którzy szanują konsekwentną politykę firmy.
Firma skupia się na jakości. Wierzy, że kluczem do doskonałości są najlepsze surowce. Dlatego wybiera tylko sprawdzone produkty i przyprawy. Lokalni dostawcy to fundament tej strategii, pozwalając na kontrolę świeżości i wspierając lokalną gospodarkę.
Wyróżnienie dla Krupnioku Śląskiego
Potwierdzenie wysokiej jakości produktów Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Marcin Mroczek sięga 2014 roku, kiedy to ich Krupniok Śląski został wpisany na listę Produktów Tradycyjnych. To znaczące wyróżnienie podkreśla unikalność i przestrzeganie regionalnych receptur. Krupniok Śląski cieszy się też ochroną jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, co jest świadectwem jego autentyczności.
Zakład wykorzystuje specjalistyczny transport dla klientów biznesowych, docierając z dostawami gdziekolwiek potrzeba. Wprowadził też system HACCP, zapewniając bezpieczeństwo produktów.
Każdy, kto chciałby skosztować lokalnych wyrobów ZPM Mroczek, może odwiedzić jedną z dwóch siedzib firmy: w Opolu lub Tarnowie Opolskim. To doskonała okazja by poznać opolskie smaki i tradycję regionu zamkniętą w prawdziwie domowych wyrobach mięsnych.
